NAREDNA UTAKMICABorac slavio protiv Spartaka

utorak, 13 decembar 2016 13:44

U desetom kolu Košarkaške lige Srbije Borac je na domaćem terenu savladao ekipu Spartaka rezultatom 71:50. U domaćem sastavu najefikasniji bio je Mićić sa postignutih 16 poena, dok se kod gostujućeg tima istakao Popović sa poena 8. 

Borac je bolje otvorio utakmicu, posebno je u odbrani igrao kvalitetno, dok su u napadu obe ekipe imale slab učinak. U drugom delu četvrtine ekipe su malo popravile šut, naročito Borac, a ušli su i neki šutevi za tri poena. Najviše zahvaljujući šutu za tri Borac je prvu četvrtinu završio u svoju korist. 

U drugu četvrtinu obe ekipe su ušle šuterski neraspoložene. Tome nije doprinela dobra odbrana oba rivala, već loš izbor šuteva. Borac je još i uspevao da pogodi, ali Spartak nikako nije pronalazio rešenja u napadu. Sve u svemu, Borac je prikazao bolju igru u prvom delu utakmice, pa je i zasluženo otišao na odmor sa +13 (37:24). 

U nastavku utakmice Spartak je zaigrao kudikamo bolje, igrajući čvrće u odbrani i ,,bezobraznije“ u napadu. S druge strane Borac je igrao malo lošije u odbrani, a u napadu neki ,,laki“ šutevi ispali su iz obruča. Borac je ipak pred kraj ,,dodao gas“ i uspeo da zadrži dvocifrenu razliku. 

Borac je poslednju deonicu odigrao rutinski, ne dozvolivši protivniku da ugrozi njegovu prednost koja je konstantno bila dvocifrena. Tako je Borac uspeo da veže treću pobedu u nizu i dodatno se približi svom cilju, a to je sasvim sigurno gornji deo tabele, a možda i Superliga. 

Borac: Čarapić 2, Mitrović 7, Popović 2, Radovanović 10, Marković, Radonjić 11, A. Todorović 15, Radović, Mićić 16, Đoković, N. Todorović 7, Mišković 1. 

Spartak: Matić 5, Jovišić 7, Popović 8, Ljubenković 4, Hristov, Prlja 7, Nikolić 6, Andrejević, Ibitayo, Miščević 4, Puljko 3, Andrejević 6. 

Nikola Minović