Strahinja Gavrilović novo zvučno pojačanje u redovima Borca

četvrtak, 27 decembar 2018 15:35
Nije prošlo ni dva dana od kada se završila priča oko odlaska iz Partizana, a Strahinja Gavrilović je već našao novi angažman. On će ubuduće nositi dres čačanskog Borca, sa kojim je sklopio ugovor do kraja tekuće sezone, uz opciju produžetka saradnje.
 
Dolazak Strahinje Gavrilovića u redove kluba iz grada na Moravi velika je stvar. Nema sumnje da je reč o zaista velikom pojačanju. Doskorašnji član crno-belih je znanje i iskustvo sticao kod tri stručnjaka koji su vodili beogradski tim (Nikolić, Čanka, Trinkijerija). Svakako da će sve što je Gavrilovićnaučio u tom intervalu bitno pomoći Borcu u nastavku veoma naporne i zahtevne sezone. Takođe, dolazak iskusnog i kvalitetnog visokog igrača popunilo je rupu nastalu nakon odlaska Filipa Zekavičića iz čačanske ekipe.
 
Strahinja Gavrilović smatra da je za njegovu igračku karijeru bilo od velikog značaja vreme provedeno u Partizanu.
 
,,Igao sam u Partizanu godinu i po dana. Za to vreme stekao sam ogromno iskustvo koje će, nadam se, koristiti Borcu. Promenio sam tri trenera dok sam nastupao za crno-bele. To je u značajnoj meri uticalo na moju igračku karijeru. Takođe, napredovao sam kao košarkaš, ali i kao čovek“.
 
Nakon crno-belog Gavrilović je odlučio da obuče belo-crveni dres Borca, tima prema kome gaji veliko poštovanje.
 
,,Po odlasku iz Partizana prvi potez mi je potpisivanje ugovora sa Borcem. Smatram da je to odlična odluka, jer mi je dobro poznato da tim iz Čačka ima prebogatu istoriju. Mnogi velikani su prošli Borčevu školu košarke. To je ekipa koja je oduvek težila najvišim ciljevima. Čuo sam od mnogih košarkaša da je Čačak odlična sredina za igračko napredovanje. Sve to je uticalo na mene da previše ne razmišljam o sledećem potezu, već da svoj potpis stavim na ugovor sa Borcem“.
 
U narednom periodu predstoji navikavanje na novu sredinu, kao i uigravanje sa saigračima.
 
,,Neke igrače dobro poznajem. Sa Đorđem Majstorovićem sam nastupao u Partizanu, a takođe sam igrao košarku i sa Radovanom Đokovićem. Nemam ni trunku sumnje da ću sa celim timom i stručnim štabom dobro sarađivati“.
 
Iako je tek stigao, Gavrilović je rekao da će se truditi koliko može da pomogne klubu da ostvari ovosezonske ciljeve.
 
,,Znam da je Borac imao nekoliko neočekivanih kikseva. Ali mišljenja sam da borba za najviše domete nije izgubljena, već da je i dalje moguće ostvariti sve zacrtane planove. Videćemo šta će biti, ali sam siguran da nema predaje“, završio je Strahinja Gavrilović.
 
Strahinja Gavrilović je prošao sve mlađe kategorije Radničkog iz Kragujevca. Nakon igara u klubu iz rodnog grada seli se u SAD, gde je u poslednju godinu srednje škole završio na Rok akademiji u San Dijegu. Nakon toga je bio stipendista Univerziteta Južne Kalifornije, gde je proveo četiri godine. Po dolasku u Srbiju prvo je godinu dana nosio dres Dinamika, a zatim i Partizana, sa kojim je minule sezone osvojio Kup Radivoja Koraća.
 
Nikola Minović