Završen odmor za košarkaše Boraz Mozzart Sporta - Prioritet formiranje tima

sreda, 29 avgust 2012 06:45

Košarkaši Borca započeli su pripreme prošle sedmice, a do starta takmičarske sezone ostalo im je nešto manje od dva meseca. Pre zvaničnog takmičenja, Borac bi trebalo da odigra od 12 do 15 kontrolnih utakmica, procena je trenera Raška Bojića.


"Nameravamo i da što pre formiramo kostur tima, kako bi se ekipa uigrala i spremno dočekala takmičenja. Očekuje nas teška sezona i u finansijskom i u takmičarskom pogledu. Naš glavni problem u samom startu biće formiranje tima, s obzirom na to da ugovore jedino imaju Nemanja Todorović i Ilija Cvetković. Ostalima su oni istekli, a i prethodni kapiten Borca Filip Pajević prešao je u Jagodinu" - kaže Raško Bojić, trener KK Borac Mocart sport.


U ovom trenutku Bojić raspolaže sa 15 igrača. Potencijalni igrači za narednu sezonu su: Nemanja Prolović, Ilija Cvetković, Draško Radović, Nemanja Todorović, Marko Zoćević. Ekipi su se priključila dva košarkaša Železničara i po nekoliko Borčevih kadeta i juniora.


"Na probi je i bivši igrač Ergonoma, Vojvodine i Partizana Bogdan Riznić, čovek koji je prošao Partizanovu školu košarke. Sašu Ocokoljića očekuju još neki zdravstveni pregledi zbog povrede koju je imao u prošloj sezoni. U svakom slučaju, on figurira i kao nosilac igre Borca. Nadam se da će njegovi medicinski nalazi biti dobri i da će moći da nastavi da igra košarku" - napominje Bojić.


I ove pripreme Borac obavlja u svojoj hali koja je pre nekoliko meseci zatvorena za masovna okupljanja. Kako kaže Bojić, rukovodstvo kluba ovih dana ozbiljno rešava taj problem i do početka sezone, Borac bi trebalo da posetiocima otvori vrata svoje dvorane.
Košarkaši Borca pripreme sprovode i u hali "Kolos" i na terenima SRC "Mladost".

 

(Izvor: Z. J. Čačanski glas)